Magneettikuvaus

Keskustelua voimaharjoittelusta.

Valvojat: Tatu Karhu, Pekka Raiha, Ylläpito

Riihimäki
Aktiivi Jäsen
Viestit: 1407
Liittynyt: To Marras 23, 2006 9:21 pm
Paikkakunta: Pietarsaari

Magneettikuvaus

ViestiKirjoittaja Riihimäki » Ke Elo 18, 2010 3:53 pm

Nyt olis ajankohtaista selvittää syy selän kipuihin,kertokaa miten mun olis paras edetä tässä hommassa koska luultavasti jos menen terveyskeskuksen lääkärille niin tulee vaan "joo tässä burana ja lopeta nostaminen".
Toinen juttu on se että selkä ei oo koko ajan kipeä,eli ei oo mikään akuutti tilanne päästä magneettiin,ainakaan lääkärin mielestä............eilen tuli tehty kyykkyä ja nyt selässä tuntuu kun olis puukotettu 50 kertaa samaan kohtaan,jopa aivastaminen sattuu välillä niin pirusti mutta tää menee ohi alle viikossa...vedosta ei tuu samanlaista kipua.
Oli miten oli mutta mun on päästävä mahdollisimman nopeasti magneettiin ja makso mitä makso koska lavalle pitää päästä taas nostaa 3 lajia!
"To some lifting is a hobby, to me training is a necessity, it's no different than air or water. Without it life ceases to exist, without it I become one of the millions of sheep that have been filled with the notion that skinny jeans and feminine behavior are expectable as a man."

J.L. Holdsworth

http://www.athletebio.com/fin1983m6?year=

Roikonen
Viestit: 30
Liittynyt: Ma Maalis 01, 2010 9:55 pm
Paikkakunta: Mäntsälä

ViestiKirjoittaja Roikonen » Ke Elo 18, 2010 4:04 pm

Mä en tiiä mistään mitää mut noihi arvauskeskuksiin on turha mennä.

Koita jotai yksityistä tai urheilulääkäriä?

Rami-64
Vanha miäs Turust!
Viestit: 4190
Liittynyt: Ke Maalis 29, 2006 10:36 pm
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Rami-64 » Ke Elo 18, 2010 4:15 pm

Samoilla linjoilla. Käytän vain yksityistä urheiluortopediä ja kiropraktikkoa.
Suosittelisin hyvää kiropraktikkoa ennen kuin alat investoimaan kalliiseen yksityiseen magneettikuvaan (n. 550€)

Roikonen
Viestit: 30
Liittynyt: Ma Maalis 01, 2010 9:55 pm
Paikkakunta: Mäntsälä

ViestiKirjoittaja Roikonen » Ke Elo 18, 2010 8:27 pm

Tuli tosta mieleen, että missä te käytte lääkärillä jos tulee pipi?

Arvauskeskukseen jos menet vastaus on juuri toi, että ota buranaa ja lopeta urheilu.

Avatar
Eero
Aktiivi Jäsen
Viestit: 6234
Liittynyt: Ke Heinä 21, 2004 7:46 am

ViestiKirjoittaja Eero » Ke Elo 18, 2010 8:59 pm

Turun TerveysTalo
Kaikki erikoislääkärit ja vimpaimet löytyy.

Muhonov
Aktiivi Jäsen
Viestit: 1286
Liittynyt: Ma Joulu 18, 2006 7:02 pm

ViestiKirjoittaja Muhonov » Ke Elo 18, 2010 10:16 pm

Yksityisellä pääset kyllä heti magneettikuviin jos rahaa tai maksaja löytyy. Jos sulta löytyy vaakuutus joka korvaa magneettikuvat, niin vakuutusyhtiö vaatii yleensä erikoislääkärin lähetteen magneettiin, että alkavat maksamaan kuvia.

Rami-64
Vanha miäs Turust!
Viestit: 4190
Liittynyt: Ke Maalis 29, 2006 10:36 pm
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Rami-64 » Ke Elo 18, 2010 11:25 pm

Eero kirjoitti:Turun TerveysTalo
Kaikki erikoislääkärit ja vimpaimet löytyy.


Sama täällä

Vieraissa
Stadin veteraani
Viestit: 2628
Liittynyt: Su Syys 14, 2003 7:09 pm
Paikkakunta: Rööperi

ViestiKirjoittaja Vieraissa » To Elo 19, 2010 8:15 am

Selkäongelmissa (ja miksei muissakin) suurin vaikeus on se, että löydät
sellaisen lääkärin, joka osaa diagnosoida tai hoitaa juuri sinulla olevan
vaivan.

Peruskriteerit lääkäriä etsiessäsi ovat:
- mene yksityiselle
- etsi paras mahdollinen kyseiseen kehonosaan erikoistunut lääkäri
- urheilulääkärin titteli on plussaa.

Päästäksesi parhaaseen mahdolliseen hoitoon, voi olla syytä matkata
toiseen kaupunkiin.

Yksityisellä homma hoituu nopeasti ja silloin kun sinulle sopii. Varjopuolena on se, että tonni siihen saattaa huveta (pari käyntiä +
magneetti).

Kuvien tulkkaamisessa on sitten toinen haaste: niitä pitäisi lukea sellaisen
lääkärin, joka sinua ja harrastustasi ymmärtää. "Tavallisen" radiologin
lausunto voi olla yhtä huono kuin tavallisen lääkärin burana, lepo ja
uhreilun lopettamislausunto. Yleensä tässä urheilulääkäri osaa ajatella
vaivaa ja sen hoitoa urheilevan asiakkaan kannalta. Kuka haluaa kuulla:
"Maitopurkkia raskaampaa et saa nostaa 3 kuukauteen ja penkissä et
koskaan voi nostaa enää yli satasta" vs "Laitetaan olkapää kuntoon, jotta
pääset taas treenaamaan ja treenata saat ja pitää heti kivun ääräämissä
rajoissa".

Lauri
Viestit: 3
Liittynyt: Su Elo 01, 2010 5:03 pm

ViestiKirjoittaja Lauri » Pe Elo 20, 2010 1:33 pm

Asiaa kannattaa ajatella siltä kantilta, että magneettikuvaus on selkäkivuissa usein ns. preoperatiivinen eli ennen leikkaushoitoa tehtävä kuvaus. Mikäli ei ole sellasia oireita mitkä aiheuttavat päivystyksellisen (tehtävä NYT, eikä viikon tai kuukauden päästä) leikkauksen tarpeen (virtsan tulo lakkaa, paskat valuu housuun, alaraajoissa halvausoireistoa tms. tai kävelemään ei kivuilta lainkaan pysty pitkään aikaan) ei edes ole tarvetta tehdä välittömästi magneettikuvausta. Hoitolinjathan selkäkivuissa on ei-päivystyksellisissä tapauksissa aina alkuun kivunhoitoa ja kuntoutusta. Ja kuukausien/vuosien tähtäimellä ne toimivat yleensä hyvin. Leikkaustakin ajatellen lihasten vahvistaminen etukäteen on eduksi. Liian liipasinherkällä leikkaamisella ei kuitenkaan tule kuin paskaa jälkeä ja pahimmassa tapauksessa entistä kipeämpi selkä.

Eli kyllä, on ihan mukavaa tietää mikä siellä selässä tarkalleen on vialla, mutta kun se ei käytännön hoitolinjoihin usein vaikuta, on ihan turhaa tuhlata yhteiskunnan/omia varojaan kalliisiin kuvantamisiin. Lisäksi kuvantaminen voi paljastaa selästä vaurioita jotka eivät liity varsinaiseen nykyoireeseen millään tavoin, ja tässä voi mennä moni hakaan. Toisaalta kokenut lääkäri osuu usein oikeaan diagnoosiin pelkän oireistonkin perusteella.

Suosittelen menemään ihan rohkeasti sinne arvauskeskukseen (jo vakuutustenkin yms. kannalta). Saat kipulääkkeitä pahimpiin särkyihin ja kannattanee pyytää lähete fysioterapiaan tarpeeksi monelle käynnille. Lannerangan röntgenkuva on myös todennäköinen, sillä rajataan pois pahimmat luisten rakenteiden vauriot. Hakeudut sitten lähetteen kera asiansa osaavalle fysioterapeutille. Jos olit valmis maksamaan välittömästä magneettikuvauksesta 500-1000 euroa, ei korkeintaan tämän summan sijoittaminen fysioterapiaan pitäisi olla ongelma. Mikäli oireisto jumppailun jälkeen pitkittyy, mitä toisinaan käy vaikka kuinka v*tusti jumppaa, pääset aikanaan kyllä kunnalliselta puolelta magneettiin (mihin olisi joka tapauksessa kuukausien jonot jotka voit käyttää odotellessa kuntoutukseen). Ohjeina on vähintäänkin keskivartalon syvien lihasten harjoitusta, näitä tulee tehdä useamman kerran päivässä, joka päivä useamman kuukauden ajan. Summa summarum: mitä tahansa teetkin, kuntoutus kannattaa aloittaa nyt.

Salilla käyntiä ei todellakaan tule lopettaa, kovien kyykkyjen, vetojen ja jalkaprässin suhteen totaalikielto kylläkin ainakin alkuun. Taikasanat liikuntaa kivun sallimissa rajoissa pätevät. Kyykkyihin ja vetoihin paluu tangolla tehtävien pitkien sarjojen kautta. Mikäli se fysioterapeutti osaa asiansa, ohjeistus paluuseen tulee häneltä.

PS. Yksityisellä ja kunnallisissa hoitopaikoissa ovat muuten töissä usein täysin samat herra ja rouva erikoislääkärit.

Jyrki Koivisto
Viestit: 43
Liittynyt: Pe Syys 21, 2007 3:53 pm
Paikkakunta: Kuopio

ViestiKirjoittaja Jyrki Koivisto » La Elo 21, 2010 11:54 am

Magneetista en tiedä mutta vastaavan kaltainen tilanne oli. Menin tk lääkärille joka tietenki sano että lopeta reenit ja et mitää et saa tehä oikeestaa. Prkl ku menin sillo uskomaan ni jo alako kivut kovenemaan ku lihakset ei saanu jumppaa ja kipuja pikkuse oli. Siitä se jumi sitte lihaksissa paheni ja tietty kivutki kasvo exponentiaalisesti.. . No onneks noin vuosi tästä lääkäri sano että voit alkaa jumppaamaan...tanko niskaan ja pikkuhiljaa liikkeelle vaikka koskiki iha hemmetisti ku lihakset oli kiristyny kivun ja liikkumakiellon takia nii että ei syvä kyykystä puhettakaa. Boksille kyykkääminen onnistu paremmin ku iha normi kyykky ku siinä saa pidettyä selkää paremmin niin ettei se pyöristy lainkaan. Noo siitä se si veny ja ny ei koske mut...liiku ihmeessä kivun sallimissa rajoissa ja venyttele hyvin ettei mee lihakset iha jankkiin. Kipu kumminki pistää lihaksen jännittymään. Sun päivyriä oon vähä lukenu ja näyttäs hyvin kestävän niitä liikkeitä mis selkä ei hirveesti pyöristy..vai katselinko väärin??
Ps. Ja syö sitä buranaa kunnon kuurina vaan...nää on si vaa ite koettuja ja keksittyjä vailla tieteellistä pohjaa

Avatar
Rölli
Kyykkykone
Viestit: 2201
Liittynyt: Su Marras 30, 2003 6:16 pm
Paikkakunta: Pori

ViestiKirjoittaja Rölli » Ti Elo 31, 2010 9:34 pm

Itselläkin kokemuksia selkävammasta ja sen hoidosta. Vajaa pari vuotta sitten alkoi mun selkä oireilemaan. Muutaman kerran kävin kiropraktikollakin, mikä toi hetken helpotusta. Mutta kohta oli uudestaan kipeänä. Sitten kerran erehdyin vetämään maasta selkä "vähän kipeänä", minkä seurauksena olin työkyvytön pari päivää. Työterveyslääkäri teki lähetteen röntgeniin, missä selvisi mun vammat; sentin nikamaliukuma ja välilevyn madaltumaa. Työterveyslääkäri oli lopettelemassa jo "uraa", mutta halusin toisenkin mielipiteen. Punttien kanssa itsekin touhunnut urheiuilääkäri kertoi nähneensä pahempiakin, joiden ura oli kuitenkin jatkunut. Kuntouttaa selkää kyllä piti. Lähete asiansa osaavalle fysioterapeutille ja syvien vatsalihasten vahvistamista, mikä tukee selkää. Pikkuhiljaa korkeilla bokseilla liikkeelle, asteittain madaltaen ja lopulta normikyykkyä. Selkä kesti, ja reilun puolen vuoden päästä kyykkäsin ennätyksen raakana ja varusteilla. Selkävamma on kyllä sen aiheuttanut, että kapea veto ei oikein enää luonaa.

Vammahan ei ole missää vaiheessa mihinkään lähtenyt, mutta vahvistunut ruoto on selkää paremmin tukenut. Ja niitä erikoisharjoitteita täytyy tehdä edelleen.

Nyt on taas tullut pientä takapakkia, selkä on ärtynyt ja ollaan taas hiukan vammaisia. Voipi olla, että joutuu taas korkeilla bokseilla alkaa harrastamaan. Mutta uskon, että muutaman kuukauden päästä olen taas ennätyskunnossa.

Eli tarinan opetus, hyvällä kuntoutuksella paskastakin voi tulla siedettävä. Ja ne, joilla ei ole mitään selkävammaa, kannattaa ehdottomasti ottaa ohjelmaan syvien vatsojen harjoittelua, ettei niitä selkävammoja syntyisikään. Ja laittakaa ne tekniikat heti nostouran alussa kuntoon.
"Rautaa on vihattava, se on lannistettava, se on nostettava!" - Kaarlo Kangasniemi


Palaa sivulle “Voimaharjoittelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa