Osto- ja myyntipalstan säännöt (PAKOLLINEN LUKEA!)

Valvojat: Tatu Karhu, Pekka Raiha, Ylläpito

Avatar
Olli-Pekka Tervo
YLLÄPITO
YLLÄPITO
Viestit: 2534
Liittynyt: Pe Loka 11, 2002 10:00 am
Paikkakunta: Pattijoki

Osto- ja myyntipalstan säännöt (PAKOLLINEN LUKEA!)

ViestiKirjoittaja Olli-Pekka Tervo » Pe Marras 18, 2011 11:55 am

Vaikka voimaforumilla onkin yleisesti hyvin vapaata keskustella, on osto- ja myyntipalstalla tiukka kuri, ja rikkomuksista tullaan rankaisemaan herkästi. Selkeä ilmoitus on myös kauppakumppanin kannalta mukavampi. Lue siis tämä ilmoitus tarkasti läpi, ja kertaa tarvittaessa, kun jätät ilmoitusta.

Osto- ja myyntipalsta on tarkoitettu voimaforum.fi:n jäsenten kauppapaikaksi. Voimaforum tai sen yhteistyökumppanit EIVÄT OLE VASTUUSSA palstalla myydyistä tuotteista, pois lukien mahdollisesti heidän omat ilmoituksensa.

Ilmoituksen sisältö
Ilmoituksessa on tärkeintä, että siitä käy ilmi se, että kuka ilmoittaa, mitä, missä ja millä hinnalla. Puhelinnumero on myös pakollinen.

Tuotetiedoissa tulisi olla:
  - Tuotetta kuvaava otsikko, ei siis pelkästään ”myytävänä”
  - Tuotenimi ja malli, tai jokin muu selostus josta selviää, mikä tuote on kyseessä (esimerkiksi linkki johonkin verkkokauppaan)
  - Mahdollisimman tarkka selostus tuotteen iästä ja kunnosta
  - Mahdollinen kisakelpoisuus/kelpaamattomuus, muokkaukset
  - Koko/Paino
  - Hintapyyntö
  - Paikkakunta
  - Epäolennaiset puutokset tiedoissa sallitaan tapauskohtaisesti
Lisäksi myyjän täytyy ilmoittaa:
  - Oikea nimensä
  - Puhelinnumero (sähköposti ei riitä)
Foorumille voi linkittää kuvia tuotteesta, mutta varsinaista kuvapalvelinta emme tarjoa. Kun tuote on myyty, käy muokkaamassa ensimmäistä viestiä ja sen otsikkoa, jotta siitä käy selkeästi ilmi, ettei tuote ole enää myynnissä. Olennaisten tuotekuvausten ja yhteystietojen poistaminen ei ole sallittua missään vaiheessa. Ilmoitukset poistuvat automaattisesti kolmen viikon kuluttua ketjun viimeisestä viestistä, joten ostajan on mahdollisesti syytä ottaa kuvankaappaus tai valokuva ilmoituksesta, mahdollisten ongelmien jatkoselvittelyä ajatellen.

Noudata myös varovaisuutta kaupankäynnissä. Myyjän on täysin perusteetonta vaatia koko kauppasummaa maksettavaksi etukäteen, jos kyseessä on arvokas tuote. Esimerkiksi seuraavanlainen järjestely on erittäin toimiva, vaivaton, ja minimoi riskin:
  - Kauppasummaksi sovitaan esimerkiksi 300e + postikulut.
  - Ostaja maksaa myyjälle vaikkapa noin 50e etukäteen, jolla varmistetaan se, että myyjä ei joudu maksumieheksi, jos paketti jää lunastamatta.
  - Pakettikorttiin laitetaan merkintä, että ostaja saa tarkastaa paketin sisällön ennen lunastamista.
  - Ostaja maksaa loppusumman (250e + postikulut) postissa, kun on tarkastanut paketin sisällön.
Ilmoituksen nostaminen
Oman myynti-ilmoituksen nostamiselle ei ole aikarajaa. Mitään päivittäistä turhaa ilmoituksen nostamista ei kuitenkaan sallita, eikä se muutenkaan ole suotavaa, jos se on vielä näkyvissä palstan ensimmäisellä sivulla, eikä tietoihin tule muutoksia. Turhanpäiväiset hintapoliisit/-terroristit voivat myös vaihtaa foorumia. Selkeistä ylilyönneistä saa tietenkin mainita, jos hinta on huomattavasti yli todellisen arvon. Raja on veteen piirretty, mutta käyttäkää tervettä järkeä.

Keskustelu ja muut säännöt:
  - Osto- ja myyntiosiossa ei ole suotavaa keskustella muuten, kuin kyseiseen tuotteeseen liittyvistä asioista.
  - Otsikoissa ei sallita HUUTAMISTA.
  - Mikäli joku tarjoaa hintapyynnön, on tuote myytävä hänelle.
  - Pääsääntöisesti huutokaupat saa mennä suorittamaan huutonetiin, mutta mikäli joku haluaa huutokaupata tuotteen, jolle on vaikea määrittää hintaa, tapahtuu se ilman hintavarausta, ja jonkin aikarajan puitteissa. Tuote on siis myytävä aikarajan umpeuduttua, eniten tarjonneelle. Aikaa huutokaupalle saa antaa korkeintaan kolme viikkoa. Vain viestiketjussa näkyvät huudot hyväksytään.

Palaa sivulle “Ostetaan”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa