Bullfarm Powerlifting Championships - 3.10.2009 Fitness Expo

Kaikki kilpailujen ja muiden tapahtumien ilmoitukset tänne.

Valvojat: Tatu Karhu, Pekka Raiha, Ylläpito

Esa Mattila
Aktiivi Jäsen
Viestit: 115
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:05 pm

Bullfarm Powerlifting Championships - 3.10.2009 Fitness Expo

ViestiKirjoittaja Esa Mattila » To Elo 27, 2009 10:17 am

Kilpailupaikka: Lahden Messukeskus, Power-lava

Klo: 13.00 jalkakyykky
Klo: 15.00 penkkipunnerrus
Klo: 17.00 maastaveto

Tässä threadissa esitellään kilpailun nostajia.

Esa Mattila
Aktiivi Jäsen
Viestit: 115
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:05 pm

Jonas Rantanen - Tulokset puhuvat puolestaan

ViestiKirjoittaja Esa Mattila » To Elo 27, 2009 10:18 am

Ikä: 24v
Kotipaikka: Tampere
Perhesuhteet: Avovaimo ja kilpikonna
Paino: n. 130kg
Kilpailusarja: -125kg / -140kg

Parhaat kisasaavutukset:
1. WPC EM-voimanosto 2004, juniorit –125kg
1. WPC MM-voimanosto 2005, juniorit –125kg
1. GPC EM-voimanosto 2007, miehet –140kg
1. FPO SM-voimanosto 2007

Lisäksi useita Euroopan ja maailman ennätyksiä niin miehissä kuin junioreissakin.

Kisaennätykset
Jalkakyykky: 505kg
Penkkipunnerrus: 360kg
Maastaveto: 360kg
Yhteistulos: 1215kg

Kuva


Tulevaisuuden lupausko? Ei, se olisi väärä ilmaisu ”Juunasta” puhuttaessa. Turha puhua lupauksesta, kun tämä vielä juniori-ikäinen lahjakas nostajan alku pystyy laittamaan kampoihin yleisen sarjan miehillekin. Nostajan alku nimitys sen sijaan hyväksyttäneen, kun ikää on vasta 24 vuotta ja kilpailuvuosia toivottavasti vielä monta edessä. Takana niitä on vasta kuusi.

Jonas on Rantasen veljessarjan nuorin nostaja. Parkanossa nuoruutensa viettänyt Juuna seurasi isoveljiensä Tomin ja ”Miikun” jalanjälkiä kunnan palloiluhallin salille ja sille tielle on jäänyt. Veljessarjan vahvimpana punnertajana tunnettu Juunaa neljä vuotta vanhempi Tomi punnerteli jo siihen aikaan sarjoja penkistä pitkälti yli 200kg:lla. Se kai sai nuoremmankin uskomaan, että voisi se voima häneenkin tarttua. Punttisaliharrastuksen alkuaikana ykköslaji oli kuitenkin jääkiekko, josta Jonas ehkä kuvitteli saavansa itselleen vielä jonain päivänä ammatin. 16-vuotiaana Bauerit kuitenkin ripustettiin naulaan eikä pelivehkeitä ole montaa kertaa sen jälkeen puettu päälle. Voimailukärpänen vei voiton. Ei tullut Rantasen pojasta uutta Gretzkyä.

Alkuun salilla käyminen oli pelkkä harrastus, jonka tarkoitus oli kai vain saada lisää voimaa ja ehkäpä vähän paidan hihaakin pullottamaan muutenkin kuin pilottitakin ansiosta. Ja tarttuihan se voima. 16-vuotiaana nousi ensimmäisen kerran 200kg penkistä, tosin mainittakoon, että nosto suoritettiin Parkano-penkkinä™, jossa takapuolen voidaan sanoa olevan, arvostelukriteereistä riippuen, hieman ilmassa. Ei nyt ihan niin paljoa kuitenkaan, että kissa mahtuisi kävelemään takapuolen ja penkin välistä. Ainakaan häntä pystyssä.

Jonkinlaisena esikuvana voimailun saralla siihen aikaan ollut Tomi-veli saatiin houkuteltua penkkikisoihin 2001 vuoden FPO:n penkki SM-kisaan, jota Juuna oli itsekin katsomassa päättäen kilpailevansa vielä jonain päivänä. Vaikka Parkanossa siihen aikaan treenattiinkin penkin lisäksi niin kyykkyä kuin vetoakin, oli Juunan ensimmäiset kisat penkkikisat. Kyykyn tekniikka ei välttämättä olisi ollut siihen aikaan kaunista katseltavaa vaikka voimaa ehkä olisikin ollut voimanostokisassa pärjäämiseen.

Kuva

Good Morning on yksi avainliikkeistä suuriin kyykkyrautoihinVuonna 2004 Juuna pakkasi treenikassinsa sekä otti parit vaihtokalsaritkin mukaan ja suuntasi Datsunin keulan kohti Tamperetta. Parkanon maalaismiljöö vaihtui Hervantalais-arkkitehtuuriin eli tultiin puutalosta kivitaloon. Osasyy Tampereelle muuttoon lienee ollut niihin aikoihin perustettu Bull Farm, jonne Juuna asettui treenaamaan. Treenipaikka saikin paljon kiitosta haastattelun aikana, sillä ilman kunnollista harjoittelupaikkaa ja kannustavia kavereita ei tulosta ehkä syntyisi. ”- Kisat motivoi reenaamaan”, kommentoi Jonas tuttuun tapaan turhia jaarittelematta.

Ensimmäiset treenivuodet meni omin päin treenatessa. Mitä nyt ehkä vähän oltiin Bodaus-lehtiä luettu ja isoveljiltä katsottu mallia, mutta varsinaiset treeniohjelmat olivat omia tekeleitä. Koko kroppa sai tasaisesti rasitusta. Vasta pari vuotta sitten Bull Farmin valmennuspäällikkö Jani Ihalainen sai Jonaksen kokeilemaan välillä vähän uuttakin ja siitä saakka on menty Ihalaisen opeilla. Treenikavereista ja niiden merkityksestä kysyttäessä Jonas vastaa: ”- Ei ketään erityistä, koska salilla on aina tietty porukka joiden kanssa treenataan. Janin ja Tatun vois ainaki mainita. Ja että salilla on hyvä porukka, joka kannustaa”.

Ettei koko haastattelu menisi treenipaikan hehkuttamiseksi, tutustutaan treeniohjelman runkoon.

Maanantai: Jalkakyykky + maastaveto, max treeni
Tiistai: Venyttely / hieronta
Keskiviikko: Penkkipunnerrus (kova) + yläkroppa
Torstai: Venyttely / hieronta
Perjantai: Nopeuskyykky + keskivartalo
Lauantai: Nopeuspenkki + yläkropan podaus
Sunnuntai: Lepo

Treeniohjelma on melko tarkkaan suunniteltu, joskin ohjelma antaa pientä pelivaraa sarjamäärille riippuen miten on palauduttu. Koska treenejä on melkein joka päivä, ei muille harrastuksille jää juurikaan aikaa. Peruskuntokaudella ohjelmassa on vapaaottelua harrastavan kaksoisveljen, Jannen, kanssa paini- ja nyrkkeilytreenejä, mutta kisakaudella palautumisen vuoksi muuta ei voi harrastaa.

Parkanossa asuessaan Juuna kyykkäsi vielä jalat suhteellisen kapealla voimanostokyykyksi eikä se tekniikka ollut edullinen voimantuoton eikä myöskään varusteiden hyödyntämisen kannalta. Tampereelle muuton jälkeen kyykkyasento muutettiin leveäksi ja aloitettiin varusteiden käytön harjoittelu. Uusi tekniikka luonnistuikin melko nopeasti, koska Juunalla oli hyvä liikkuvuus, jota ylläpidetään ja kehitetään edelleenkin säännöllisesti 1-2 kertaa viikossa tapahtuvalla venyttelyllä ja hieronnalla. Tänä päivänä kyykkytreenit tehdään pääsääntöisesti boxilta harjoitustrikoita käyttäen, mutta kuitenkin aina ilman polvisiteitä. Kisojen lähentyessä kokeillaan täysillä varusteilla aloitusraudat. Kyykyssä toistomäärät ovat pääasiassa 1-3 kisakaudella, mutta peruskuntokaudella ne saattavat joskus olla 6-8 toistoakin. Pääsääntöisesti kuitenkin hyvin lyhyttä sarjaa.

Kyykkypäivänä vedetään myös maasta. Kisoissa on käytetty joskus perinteistä kapeaakin vetoasentoa, mutta pääasiassa viime kisat mukaan lukien vetotekniikka on ollut sumo. Treeneissä selän vahvistamiseksi vedetään useimmiten kapealla, etenkin peruskuntokaudella, mutta kisojen lähetessä treenataan enemmän sumolla tekniikan vuoksi. Maastavedossa ei tehdä vitosta pidempiä sarjoja kuin joissakin äärimmäisen harvinaisissa poikkeustapauksissa. Peruskuntokaudella tehdään vitosia ja kisakaudella 1-3 toiston sarjoja. Välillä raakana, välillä puvun kanssa. Polvista vedotkin kuuluvat ohjelmaan ja niissä raudat liikkuvat 350kg tuntumassa.

Heikkouksista ja vahvuuksista keskustellessamme oli vaikea keksiä mitään erityistä heikkoutta, mutta alaselkä voitaneen kuitenkin luokitella sellaiseksi ja siksi alaselän vahvistamiseen panostetaankin tällä hetkellä. Vatsat sen sijaan ovat vahvat, kuten koko keskikroppakin. Se näkyykin Good Morning liikkeen raudoissa, jotka ovat 300kg paremmalla puolella. Good Morningin eri versioiden ohella alaselkää vahvistetaan Reverse Hyperillä, joka saakin mieheltä kehuja.

Kuva

Juunan treenejä seuratessa kiinnittää helposti huomion kovaan päähän. En tarkoita sitä, että kyseessä olisi puupää, vaan sitä, että luonne on kilpailuissa tulisieluinen, peräänantamaton ja mitään pelkäämätön todellisen tahto-voimailijan luonne. Mieleenpainuvin todiste luonteesta tuli ilmi jo 2006 vuonna, kun Juuna päätti kokeilla 440kg kyykyssä salilla. Varmistajia ei oikein löytynyt, joten lopputulos oli sitten se, että Juuna sanoi Bodylehden Powernews-palstan toimittajalle: ”- Tule sitten kääntämään monoliftiä. Jos ei tule niin pudotan selästä”. Talkoiksihan se meni, mutta mies säilyi yhtenä kappaleena. Raudan pelkoa ei ainakaan löydy tästä miehestä.

Yksi oleellinen asia kehittymisessä onkin juuri asenne. Ei saa pelätä rautaa eikä kehittymistä. Toisilla on vain tapana odottaa ”itsestään kehittymistä”, mutta kehittymistä ei yleensä tapahdu ellei ole tavoitteita. Jonaksen vahvuus nostajana onkin usko omiin kykyihin ja kehittymiseen. Ääneen hän ei huutele tavoitteitaan, mutta pienellä utelemisella selviää, että seuraava tavoite on Juvalla, jonne valmentajan kanssa on laadittu ohjelma: ”- Vähintään 1150kg on tavoite”, kertoo Jonas. Kaikkien Rantasten treeneissä on muuten huomion arvoista se, että pienet korotukset ovat tuntematon käsite. Veljekset eivät ole ehkäpä edes huomanneet, että salilta löytyy jopa 5kg ja 2,5 kilonkin levyt. Tomi jo aikanaan tokaisi treenikavereiden ihmetellessä korotuksia: ”- Aina on kahdenkympin vara!”. Rehellisyyden nimissä sanottakoon, että ihan aina sitä ei ole ollut, mutta aina on ollut silti varaa kokeilla. Joskus vie rauta voiton, mutta useimmiten raudan kesyttäjä.

Penkkipunnerrustreenit ovat muuttuneet Ihalaisen valmennuksen aikana. Omilla ohjelmilla treenatessaan Juuna teki pääasiassa tavallista penkkiä jo ylempänä mainitulla Parkano-tyylillä™ ilman, että olisi tehty lisäksi lankkupenkkejä ”kuminauhavirityksistä” puhumattakaan. Huonohan se oli muiden treenikavereiden mennä neuvomaan treeneissä, kun Juuna nosti enemmän omillakin systeemeillä ilman venäläisten tiedemiesten tarkkoja prosenttitaulukoita. Vaikka salilla nousi ”perse ilmassa” parhaimmillaan 5×230kg penkistä, ei takapuolen kiinnipysyminen penkissä ole ollut kisoissa ongelma.

Kuitenkin pari vuotta paikallaan ollut penkkipunnerrus kaipasi jotain nyt uutta piristettä, niinpä jokin aika sitten aloitetun uuden treeniohjelman myötä takapuolta on pidetty penkissä kuin liimattuna. Yhtenä uutena liikkeenä ohjelmassa on nyt ns. stoppari-penkit, jossa tanko pysäytetään muutama sentti irti rinnasta ja tehdään pieni pysäytys, jonka jälkeen punnerretaan raudat ylös. Onko siinä liikkeessä oikotie uusiin lukemiin? Monia muitakin kikkoa on vielä kokeilematta. Esimerkiksi lankkupenkkiä Juuna ei tee koskaan paidalla, vaan silloin kun se tehdään niin se tehdään ilman paitaa. Pienenä ongelmana paidan hyödytämisessä on kuitenkin puutteellinen tekniikka, jonka ongelman ydin on ranteet, jotka ns. kaasuttavat.

Pystypunnerrus on ollut yksi Parkanon poikien treenin kulmakivi alkuajoista saakka. Parhaimmillaan Juunallakin ovat vapaalla tangolla istuen tehdyissä pitkissä pystypunnerrussarjoissa painot olleet 140kg ja mainittakoon Tomi-veljen tehneen 180kg:lla muutaman toiston vieläpä siten, että ottaa raudat ensin rinnallensa etukyykkynä. Lisäksi Tomi on tehnyt kasin sarjoja pystypunnerruksessa 70kg käsipainoilla. Siinä on monella voimamiehelläkin tekemistä.

Nykyisin pystypunnerrus on jäänyt Juunan treeneissä vähemmälle ja välillä treeneissä on mukana vinopenkkiä sen tilalta. Rinta ja olkapäät eivät ole Jonaksen heikkous, joten siksi niihin ei nyt panosteta. Ojentajat sen sijaan kaipaavat lisää voimaa ja niitä vahvistetaan käyttämällä penkkipunnerruksessa usein kumeja ja kettinkiä lisävastuksena. Bodaus-liikkeiksi luokiteltavia ojentajaliikkeitä ei ole juurikaan ohjelmassa ojentajataljaa lukuun ottamatta.

Kuva

Varsinaisia vammoja Juunalle ei vielä tähän mennessä ole ehtinyt tulla, joskin pientä polvi ja selkävaivaa on ajoittain ollut, mutta ei sellaista mikä olisi vienyt lääkärin pöydälle. Säännöllinen lihashuolto venyttelyn ja hieronnan muodossa lienee ollut yksi ehjänä säilymisen salaisuus. Lihashuolto on siis hoidettu, mutta entäpä ruokavalio: ”- Muija käski sanoa, että se laittaa hyvää ruokaa”, Jonas naurahtaa jatkaen: ”- Laita siihen juttuun, että kotiruokaa. Ei mitään bodari-ruokia”.
Entäpä lisäravinteet? ”- Proteiinijuomat, Hica, vitamiinit, magnesium ja palautusjuoma. Siinä kai ne”.

Usein haastatteluiden lopussa on kysymys: ”Haluatko lähettää terveisiä?”. Tämä ei ole kuitenkaan mikään Apu tai Seura, joten äiti jää terveisittä. Sen sijaan haluan tähän laittaa loppulauselmaksi Jonaksen vastauksen, kun tiedustelin onko salilla tehty kovempia tuloksia kuin nuo kisaennätykset: ”Ne on eri ukkoja jotka tekee salilla enkat!”

Jonas Rantanen seuraavan kerran lavalla 3.10.2009 Fitness Expon Bullfarm Powerlifting Champions kisassa!

Teksti: Esa Mattila
Kuvat: Raino “Rampe” Seilo

Haastattelu julkaistu alunperin Finnish Powerilla 14.2.2008

Esa Mattila
Aktiivi Jäsen
Viestit: 115
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:05 pm

ViestiKirjoittaja Esa Mattila » To Syys 03, 2009 9:17 am

Antti Kousa

Kuva

Kotipaikka: Lahti
Ikä: 35
Paino: 112kg
Ennätys: 940kg

Tavoite Expossa: 975kg
Toim. huom! Eräs pirkkalalainen Jonas Rantasen valmentajana tunnettu henkilö teki parhaimmillaan 972,5kg

Kuva

Esa Mattila
Aktiivi Jäsen
Viestit: 115
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:05 pm

ViestiKirjoittaja Esa Mattila » Pe Syys 04, 2009 8:30 am

Matti Lehto

Kuva

Kotipaikka: Pälkäne
Ikä: 26
Paino: 130kg
Ennätys: 1010kg

Tavoite: Parantaa omaa ennätystä

Kuva

Avatar
Jani Murtomäki
Aktiivi Jäsen
Viestit: 642
Liittynyt: La Loka 16, 2004 4:37 pm
Paikkakunta: Iisalmi

ViestiKirjoittaja Jani Murtomäki » Ma Syys 07, 2009 11:44 am

Tänä vuonna kisassa on suurimmat rahapalkinnot ikinä! Ei ole aiemmin ollut vissiin suomessa yhtä isoja rahoja jaossa voimanosto kisassa?

1. 2000 e
2. 1000 e
3. 500 e
Kuva

Kuva

Esa Mattila
Aktiivi Jäsen
Viestit: 115
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:05 pm

ViestiKirjoittaja Esa Mattila » Ma Syys 14, 2009 7:41 am

Juha Mentula

Ikä: 24
Paino: 122kg
Pituus: 182,5cm

Paras saavutus: Maastaveto 340kg (junioreiden SE)
Paras yhteistulos: 905kg

Tavoite Fitness Expossa: Parantaa omaa yhteistulosennätystä

Kuva

Esa Mattila
Aktiivi Jäsen
Viestit: 115
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:05 pm

ViestiKirjoittaja Esa Mattila » Ma Syys 21, 2009 9:18 pm

Juha Someroja

Kerrotko hieman taustoja? Kuka on Juha Someroja?

- Raahen terästehtaalla 3-vuorotyössä kulkeva 30 vuotias voimailija.

Voimanoston alottanu 13-vuotiaana.

Mitä teet työksesi ja haittaako työnteko missä määrin voimanostoa?

- Olen prosessityöntekijä. Työ ei haittaa muuten ku kisat saattavat olla työ päivinä ja joudun oleen töistä sen takia pois. Tietenki joutuu enempi mietiskelleen treenien jaksotuksia ja syömä puolta mihi aikaan millonki syö. Mut muuten ei ole haittaa ku työ ei ole fyysisesti raskasta.

Oletko harrastanut muuta urheilua kuin voimailua? Jos olet niin mitä ja millä menestyksellä?

- Olen harrastanu kaikenlaista, moottoriurheilusta jousiammuntaan. Mut ei ole mistää tullu ihtelle kelpaavaa menestystä niin ne on sit pikku hiljaa aina vaihtunu johonki toiseen lajiin.

Milloin aloit keskittyä pelkästään voimailuun ja mitkä olivat tuloksesi ja minkä painoisena teit ne?

- Vuoden 2002 WPC MM-kisojen jälkeen jätin kaikki muut harrastukset ja aloin keskittyy penkki punnerrukseen.sillon MM-hopea sarjasa -90 kiloa tuloksella 250kg.Ja nyt olen pikku hiljaa alkanu treenaileen myös jalka kyykkyä ja maastavetoa.Ja keskittyyn pelkästään voimanostoon.

Sinulla on nousujohteinen ura voimanostajana. Mitkä ovat parhaat saavutuksesi ja tuloksesi tällä hetkellä?

- WPO semifinaali voitto ehottomasti paras saavutus.Sitte mainitsemisen arvosia ovat tietysti RAW-voimanostofinaalin voitto -04,Bulls kisasa tehty 300 kilon penkki tulos alle sata kilosena ja Powerin kisan voitto pisteisä.Ja tietysti oman arvonsa saavat kaks MM-hopea mitallia,penkkipunnerruksesa ja voimanostosa.

Onko sinulla ollut vammoja ja ovatko ne haitanneet treeniä?

- Ei ole ollu mitää isompia vammoja tai loukkaantumisia.Syksyn reistaili takareisi ja joutu jättää veto treenit pois.Mut seki alkaa ny pikku hiljaa oleen kunnosa ja on pystyny treenaileen.

Osallistuit WPO Euroopan semifinaaliin. Miten valmistautuminen kisaan sujui ja entä itse kisa?

- Koskaa ei ole näin vaikiaa ollu kisoihin valmistautuminen ja keskittyminen mitä nyt oli.Tuntu et kaikki mahollinen vastustaa ja kaikki piti tehä vaikeiman kautta.Kisoihin pääsy varmistu vasta päivää aikasemmin ku tein WPC mm-kisoisa tarvittavan tulosrajan (+910kg) joka oikeutti pääsyn semifinaaliin.ja muutamaa viikkoa aikasemmin mietin et pitäskö jättää kisa väliin ku tuntu mahottomalta ajatukselta tehä kaks painon pudotusta (saunomista), kaks tankkausta ja kaks kovaa kisaa neljän päivä sisään. Mentulan Jarin mielestä se ei ollu mahotonta ja sai uskoteltua et se onnistuu.ja niin sitä alettiin valmistautuu tosisaa ja kaikki meni niin ku oli suunniteltu.Kyykysä oma ennätys.Penkki lähelle omaa ennätystä vaikka käsisä paino vielä edellinen kisa. Veto päivän kuntoo nähen niin tosi hyvä,lämmittely tiloisa viiminen nosto 170kilosta ei herättäny juurikaa toiveita kisan voitosta.Kisan voitto kaikesta huolimatta ihan kelvollisella 1010 kilon yhteistuloksella.

Onko sinulla valmentajaa vai suunnitteletko itse ohjelmasi?

- Ei ole. Tähä asti suurimmaksi osaksi ite pähkäilly. Etelän pojilta saanu hyviä neuvoja ja ohjeita mut hankala toteuttaa ku puuttuu laitteita ja tankoja ja ennen kaikkea hankala ilman varmistajia ottaa mitää isompia rautoja. Selkäinahon Sakariin olen ollu yhteydesä jos hän alkais suunnitteleen jonkulaista järkevää ohjelmaa. Sakella kuiteski on tieto taitoa saada tulokset esiin kisoisa eikä jäämään sali nostoiksi joilla ei ole mitää merkitystä.

Entäs ruokapuoli. Noudatatko ruokavaliota ja kuka sen suunnittelee? Kuinka tärkeänä pidät ruokavalion merkitystä?

- Mentulan Jari tekee rungon ruoka puoleen ja minä sovellan sitä itelle sopivaksi työvuorojen mukaan. Pääsääntösesti syön kaikki mitä lautaselle on laitettu....Ruokavaliolla on mielestäni suuri merkitys urheilusa, oli se sitte kunto- tai huippu urheilua ja siihen kannattaa panostaa.

Onko sinulla paljon ylipainoa sarjaan? Vaikuttaako pudotus tuloksiin?

- Ei vaikuta tuloksiin jos vaan kaikki onnistuu,tyhjennys/tankkaus.Mulle on kerran "voimailunkävelevätietopankki" antanu semmosen ohjeen että:-"PAINO ON VOIMAA JA YLIPAINO ON YLI VOIMAA" ja tätä olen koittanu noudattaa.Tällä hetkellä ylivoimaa on 105kg.

Mitä lajia treenaat mieluiten?

- Jalkakyykky nykyään taas. Ollu aina mun vahva laji mut oli kauan etten treenannu ku keskityin penkkiä kehittää.nyt sit taas alkanu treenaan ja tulostaki alkaa pikkuhiljaa tuleen ku opitaan nostaa varusteilla.

Mitkä ovat tavoitteesi voimanostajana, saavutusten ja tulosten osalta?

- Pysyä terveenä ja loukkaantumatta. Ja WPO-finaalisa keväällä olla parhaasa kunnosa mitä koskaa on ollu ja tulokset sen mukaset !

Onko sinulla sponsoreita ja onko niiden hankkiminen vaikeaa?

- Ei ole sponsoreita. Ja on minusta hankala hommata ku en ole Tommi Evilän kaltanen "moottoriturpa". Ja nykyään olen ennemmin menny salille mitä kierteleen ja kyselee. Monta vuotta kierretty ja ei, niin ei sitte.

Oletko kiinnostunut voimamiesurheilusta?

- Olen kiinnostunu ja sitte ku olen tarpeeksi vahva niin vois käydä kokeileen kisoisakin.Lajit ovat monipuolisia ja sen vuoksi treenitki varmasti oisivat monipuolisia.

Mitä ohjeita annat nuorille, jotka haluavat voimanostajaksi?

- Malttia! Kuunnelkaa vanhempia nostajia ja uskokaa pienellä varauksella.....

Onko sinulla muita harrastuksia kuin voimailu?

- "Nassikkapaini"

Haastattelija: Mikko Korhonen

Haastattelu julkaistu alunperin voimaharjoittelu.fi sivuston artikkeleissa 24.11.2005 ja nyt kopioitu luvatta tänne. Korhosen Mikko kuitenkin sallinee haastattelun uudelleen julkaisun.


Palaa sivulle “Tapahtumakalenteri/kisainfot.”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa